Günün hadis-i Şerifi

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Günün hadis-i Şerifi

Abdullah b. Amr b. As'ın (r.a.) anlattığına göre: Bir kimse Hz. Peygamber'e (a.s.): "Hangi Müslüman daha hayırlıdır?" diye sordu. (Hz. Peygamber) "Dilinden ve elinden Müslümanların emniyette olduğu kimsedir" cevabını verdi.
Müslim, İman, 63 (l, 65)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İbni Ömer ve Âişe radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Cebrâil bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım. "
Buhârî, Edeb 28 (VII, 78)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebu Hureyre'nin (r.a.) anlattığına göre: Hz. Peygamber (a.s.) "Müslüman, kardeşinin pazarlığı üzerine pazarlık yapmasın" buyurmuştur.
Müslim, Büyu' 9 (l, 1154)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Osmân İbni Affân radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Sizin en hayırlılarınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir. "
Buhârî, Fezâilü'l-Kur'ân 21 (VI, 108)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebû Hüreyre Abdurrahman İbni Sahr radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:- "Allah Teâlâ sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil, kalblerinize ve davranışlarınıza bakar. "
Müslim, Birr 34 ( III, 1987)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İbni Ömer ve Âişe radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Cebrâil bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım. "
Buhârî, Edeb 28 (VII, 78)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

"Müslüman dilinden ve elinden müslümanların güvende olduğu kişidir. Mü'min de insanların malları ve canları hususunda kendisine güvendiği kişidir.
Tirmizi, İman, bab: 12

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

"Müslüman dilinden ve elinden müslümanların güvende olduğu kişidir. Mü'min de insanların malları ve canları hususunda kendisine güvendiği kişidir.
Tirmizi, İman, bab: 12

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

"Kim faziletine inanarak ve sevabını umarak Kadir gecesini ibâdetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."
(Buhârî, Teravih, 2; Müslim, Salât, 25)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Hz. Ali'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız! Her kim benim ağzımdan yalan söylerse ateşe girsin!"
Müslim, Mukaddime, 2 ( l,10)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İbn Ömer'in (r.ahm.) bildirdiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) alış-verişte araya sahte müşteri sokarak fiyat yükseltip gerçek müşteriyi yanıltmayı yasaklamıştır.
Müslim, Büyu', 13 (ll, 1154)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İbn Ömer'in (r.ahm.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.), kardeşine utanma nasihati vermekte olan bir adamı duyunca "utanmak imandandır" buyurdu.
Müslim, İman, 59 (l, 63)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Osmân İbni Affân radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Sizin en hayırlılarınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir. "
Buhârî, Fezâilü'l-Kur'ân 21 (VI, 108)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Adiy b. Hatim (r.a.) anlatıyor: Resulüllah'ın (a.s.) şöyle buyurduğunu işittim: "Sizden her kim, bir hurmanın yarısı ile de olsa kendini ateşten korumaya gücü yeterse bunu yapsın."
Müslim, Zekat, 66 (l, 703)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Kadir gecesinde okunabilecek bir duâyı da Peygamberimiz (s.a.s.), eşi Hz. Âişe (r.a.)'ye öğretmiştir. Hz. Aişe (r.a.), bunu şöyle anlatır: Hz. Peygamber'e dedim ki: "Ey Allah'ın Rasûlü, Kadir gecesine rastlarsam nasıl duâ edeyim?" Peygamberimiz (s.a.s.): - "Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye duâ et buyurdu."
(Tirmizî, 85)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebû Zer (ra)'den rivayet edildiğine göre Ebu Zerr şöyle dedi: Dostum Resûlullah (sav) bana şöyle vasiyet etti:"Çorba pişirdiğin zaman suyunu çok koy. Sonra da komşularını gözden geçir ve gerekli gördüklerine güzel bir şekilde sun!"
Müslim, Birr 143(III, 2025)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebu Hureyre'nin (r.a.) bildirdiğine göre: Akra b. Habis Peygamber'i, Hasan'ı öperken görmüş de; benim on çocuğum vardır, onlardan hiçbirini öpmedim dedi. Bunun üzerine Allah Resulü (a.s.): "Şüphesiz ki merhamet etmeyen merhamet olunmaz" buyurmuşlar.
Müslim, Fedail, 65 (ll, 1808)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebu Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.): "İman, yetmiş küsur şubedir ve utanma imandan bir şubedir" buyurmuştur.
Müslim, İman, 57 (l, 63)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebu Hureyre'den (r.a.) rivayet edildiğine göre: Allah Resulü (a.s.): "Pehlivan, herkesi yenen kimse değildir. Pehlivan ancak öfke zamanında kendini tutan kimsedir" buyurmuştur.
Müslim, Birr, 107 (lll, 2014)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Mü'minlerin emîri Ebû Hafs Ömer ibni Hattâb radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken dinledim, dedi: "Yapılan işler niyetlere göre değerlenir. Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır."
Buhârî, Bed'ü'l-vahy 1, (I, 2)

Geri