Günün hadis-i Şerifi

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Günün hadis-i Şerifi

Abdullah b. Amr b. As'ın (r.a.) anlattığına göre: Bir kimse Hz. Peygamber'e (a.s.): "Hangi Müslüman daha hayırlıdır?" diye sordu. (Hz. Peygamber) "Dilinden ve elinden Müslümanların emniyette olduğu kimsedir" cevabını verdi.
Müslim, İman, 63 (l, 65)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Zenginlik mal çokluğuyla değildir. Bilakis zenginlik göz tokluğuyladır.
Buhari, Rikak 15

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Enes'in (r.a.) haber verdiğine göre: Allah Resulü (a.s.): "Sahur yemeği yiyiniz. Çünkü sahur yemeğinde bereket vardır" buyurmuştur.
Müslim, Sıyam,45 (l, 770)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Nu'mân İbni Beşîr radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Dua ibadettir. "
Ebû Dâvûd, Vitir 23 ( II, 161)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Son nefesine değin Allah, kulun tevbesini kabul eder.
Tirmizî, Da'avât,99 (3531)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İlim öğrenmek için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.
Tirmizi, İlim 2, (2649)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Kadir gecesinde okunabilecek bir duâyı da Peygamberimiz (s.a.s.), eşi Hz. Âişe (r.a.)'ye öğretmiştir. Hz. Aişe (r.a.), bunu şöyle anlatır: Hz. Peygamber'e dedim ki: "Ey Allah'ın Rasûlü, Kadir gecesine rastlarsam nasıl duâ edeyim?" Peygamberimiz (s.a.s.): - "Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye duâ et buyurdu."
(Tirmizî, 85)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Hz. Aişe (r.ah.) şöyle anlattı: Allah Resulü (a.s.) temizleneceği zaman temizlenmeye, taranacağı zaman taranmaya, ayakkabı giyeceği zaman giymeye muhakkak sağdan başlamayı severdi.
Müslim, Taharet, 66 (l, 226)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İbn Ömer'in (r.ahm.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.), kardeşine utanma nasihati vermekte olan bir adamı duyunca "utanmak imandandır" buyurdu.
Müslim, İman, 59 (l, 63)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebû'd-Derdâ radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Kim, (din) kardeşinin ırz ve namusunu onu gıybet edene karşı savunursa, Allah da kıyamet günü o kimseyi cehennemden korur. "
Tirmizî, Birr 20 (IV, 327)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

"Kim faziletine inanarak ve sevabını umarak Kadir gecesini ibâdetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."
(Buhârî, Teravih, 2; Müslim, Salât, 25)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

"Kim faziletine inanarak ve sevabını umarak Kadir gecesini ibâdetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."
(Buhârî, Teravih, 2; Müslim, Salât, 25)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Hz. Ali'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız! Her kim benim ağzımdan yalan söylerse ateşe girsin!"
Müslim, Mukaddime, 2 ( l,10)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Mü'minlerin emîri Ebû Hafs Ömer ibni Hattâb radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken dinledim, dedi: "Yapılan işler niyetlere göre değerlenir. Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır."
Buhârî, Bed'ü'l-vahy 1, (I, 2)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Kadir gecesinde okunabilecek bir duâyı da Peygamberimiz (s.a.s.), eşi Hz. Âişe (r.a.)'ye öğretmiştir. Hz. Aişe (r.a.), bunu şöyle anlatır: Hz. Peygamber'e dedim ki: "Ey Allah'ın Rasûlü, Kadir gecesine rastlarsam nasıl duâ edeyim?" Peygamberimiz (s.a.s.): - "Allahım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye duâ et buyurdu."
(Tirmizî, 85)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Zenginlik mal çokluğuyla değildir. Bilakis zenginlik göz tokluğuyladır.
Buhari, Rikak 15

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebû'd-Derdâ radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Kim, (din) kardeşinin ırz ve namusunu onu gıybet edene karşı savunursa, Allah da kıyamet günü o kimseyi cehennemden korur. "
Tirmizî, Birr 20 (IV, 327)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İlim öğrenmek için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.
Tirmizi, İlim 2, (2649)

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter. "
Müslim, Birr 72. (III, 2002

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ebu Katâde'nin (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu: "Sizden bir kimse mescide girdiğinde oturmadan önce iki rekât namaz kılsın."
Müslim, Salatü'l-Müsafirin, 69 (l,495)

Geri