virüs

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: virüs

Böyle bir sorun yaşayan başka arkadaşımız var mı? Karşılaşan arkadaşlarımız lütfen belirtsin. Zira bende avast kullanıyorum karşılaşmadım böyle bir sorunla. ~~)

ziberkan Çevrimdışı

ziberkan

Super Moderator

sitede sorun yok. Arkadaşımız kendi bilgisayarını bir baştan sona taratırsa iyi olur. Selametle.

N Çevrimdışı

nefset

New member

Bende de virüs uyarısı geliyordu .Ancak bugün hiç gelmedi.Bende Antivir Guard var.Bilgisayarı da tarattım ama birşey çıkmamıştı.Şükür bugün yok...

S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member

Galiba virüs yok çünkü bende de çıkmıyordu ve çıkmıyor da..Çünkü ben eskiden avast professional kullanıyordum ve çıkmamıştı;şimdi de kaspersky 6.0 kullanıyorum ve şimdi de hiçbir uyarı almadım....

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Arkadaşlar sitemize ait olan bütün dosyaları tek tek taradım hem antivirüs programı ile hemde tek tek kodları inceleyerek ama birşeye rastlayamadım.
Virüs yakalayan arkadaşlar eğer kaspersky kullanıyorsa sorun yok. Çünkü kaspersky gölgesini bile virüs olarak algılar. :/*

Birde sitemizde virüsle karşılaşan arkdaşlarımız lütfen hangi sayfada karşılaştıklarını ve antivirüs programlarının nasıl bir açıklama yaptığını bize bildirsinler. Böylece bende hangi dosya ile ilgili işlem yapmam gerektiğini bilirim.

Genede ben ikna olmadım diyen varsa aşağıdaki siteden sitemizi taratabilirler.

http://www.siteadvisor.com/analysis/

Öncelikle yukarıdaki siteye tıklayınız ve bir site adresi girin yazan yere www.tarihportali.net yazıp "git"e tıklayın. Virüs olup olmadığı çıkacaktır.

T Çevrimdışı

tarih.20

New member

Bitdefender 9 Standart kullanıyorum.En son Sanat Tarihi notlarını açtığımda(bugün)virüs uyarısı aldım.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Hocam bir daha karşılaşırsanız antivirüsünüzün verdiği uyarıyı tam olarak buraya yazabilir misiniz?

T Çevrimdışı

tarih.20

New member

Hocam Sanat Tarihi notlarını eklerken şimdi iki tane daha uyarı aldım.Bilgisayarınız etkilenmedi diyor.Virüsün adı Application JS.Force Popup.I

A Çevrimdışı

altan2592

New member

Application JS.Force Popup.I

Bu bir reklamdır popuplar internette gezinirken istenmeden açılan pencerelerdir. Anti virusunuz bunu algılıyor ve bu sitede istenmeyen pencereler açılıyor diyor. Normalde olmaması gereken birşeydi. bu uyarı verdiğinde başka bir web sitesi açık mıydı ya da web sitedeki bir reklamamı tıkladınız muhtemelen bundan olur yoksa bir sorun olacağını sanmam.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Ağzına sağlık Altan. Bu bilgisayar konusunda gösterdiğin başarıyı bir de 2. yazılıda görsek. ?>( ():()

T Çevrimdışı

tarih.20

New member

altan2592 ' Alıntı:
Application JS.Force Popup.I

Bu bir reklamdır popuplar internette gezinirken istenmeden açılan pencerelerdir. Anti virusunuz bunu algılıyor ve bu sitede istenmeyen pencereler açılıyor diyor. Normalde olmaması gereken birşeydi. bu uyarı verdiğinde başka bir web sitesi açık mıydı ya da web sitedeki bir reklamamı tıkladınız muhtemelen bundan olur yoksa bir sorun olacağını sanmam.

Hayır,ne başka site açıktı,ne de reklama tıkladım.Ayrıca bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Tarih.20 hocam birşey daha soracağım internet explorer mı kullanıyorsunuz, yoksa mozilla firefox veya opera mı? Eğer cevap explorer ise firefoxu tavsiye ederim. Anasayfamızdan ulaşabilirsiniz. Özellikle popuplar konusunda geçit vermezdir firefox.

A Çevrimdışı

altan2592

New member

Bende bir Mozilla Firefox kullanıcısıyım ve şiddetle Mozilla Firefox öneriyorum. hem Mozilla Firefox da isterseniz eklentilerle daha hızlı erişim seçenekleri mevcut olabiliyor. Ama ben Internet Explorer dan vazgeçmem diyorsanız en azından son versiyon olan IE7 kullanın. ^-^

T Çevrimdışı

tarih.20

New member

Valla Hocam sanki Japonca konuşuyorsunuz ::)...İnternet explorer kullanıyorum her halde...Bilgisayarı Şubatta aldım,Bitdefender de hediyesiydi tek bildiğim bu...Yavaş yavaş öğreneceğim ne yapalım :(("

A Çevrimdışı

altan2592

New member

Tabiki hocam. Mesela internette gezinmemizi sağlayan programlara browser denir. Windows işletim sisteminin kullandığı browser internet explorer dır kısaca ''ie'' denir. Şuan en yeni sürümü 7 dir. Bu browser otomatik olarak yüklüdür ve siz bunu kullanıyorsunuzdur. Fakat bu programın çok güzel yazıldığı söylenemez. Mozilla Firefox daha iyi bir browser dır. İnternet Explorer dan çok az daha karışıktır fakat zamanla alışırsınız. Ben şiddetle Mozilla Firefox u önermekteyim.

T Çevrimdışı

tarih.20

New member

Ben şu Mozilla işini bir düşüneyim...Bu kadar açıklayıcı bilgi verdiğiniz için de tekrar sağolun...Benim öğrencim olsaydınız sözlüden birşeyler düşünürdüm,bırakmazdım ():() ::)

A Çevrimdışı

altan2592

New member

tarih.20 ' Alıntı:
Ben şu Mozilla işini bir düşüneyim ><)Bu kadar açıklayıcı bilgi verdiğiniz için de tekrar sağolun...Benim öğrencim olsaydınız sözlüden birşeyler düşünürdüm,bırakmazdım ():() ::)

Darısı İlteriş'in başına.. :D) :D)

S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member

Bence de mozilla iyi bir sürüm ama opera ve internet explorer 7.0 çok daha iyi.Ayrıca Opera'nın hızı çok yüksek.Mesela mozillada geri yapsanız en az 5,6 sn. beklemeniz gerekir ama operada en fazla 2 saniyenizi alır.Ben bundan eminim ve şu an operayı kullanıyorum ve de çok memnunum.Niye daha önce operayı keşfetmemişim diye kendime kızıyorum gerçekten.... ^-^ :D)

((Zaten dizayn olarak da internet explorer 7.0 ve opera mozillaya bin basar;yani ben operanın destekçisiyim ve daha yeni ve güzel bir sürüm çıkana kadar da öyle olacağım.:):)))

Geri