Ynt: VİP Eleştirileri
Merhabalar,
Bu VIP uygulaması bana göre isabetli bir uygulamadır. Sayın ilteriş'i bu uygulamasından dolayı kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Zaman içinde farklı uygulamalar ile daha iyi işler ve cazip hale getirilebilir.
Bu şekilde açık paylaşımlarda:
1- Kimin neyi ne amaçla paylaşıma açtığı belli olmuyor.
2- Yapılan bir çalışmayı kimler ile paylaştığınızı bilemediğiniz için emekler boşa gitmiş gibi bir duygu oluşuyor.
3- Birileri, buralardan nasıl olsa elde ederim diye üretmiyor, üretilmiş olanı da hoyratça alıp, küçücük bir teşekkür bile etmeden sorumsuzca kullanabiliyor. Daha kötüsü, buralardan alıp başka yerlerde kendi adıyla da güya paylaşıyor !?
4- İnsanın yaptığı bir çalışmayı paylaşası gelmiyor.
5- Word veya üzerinde kolayca düzenleme yapılabilecek formatta paylaşım yerine PDF, JPEG gibi üzerinde kolayca değiştirme yapılamayacak formatta paylaşımlar daha doğrudur diye düşünüyorum.
6- Keşke üyeler kendi adlarını çekinmeden kullanabilseler. Paylaşıma açtığı bir çalışmasını veya eleştirisini adını kullanarak yapabilse. Eminim o zaman nitelik daha da artar. Çünkü bir sürü gereksiz mesaj yazılmayacağı gibi, yazılan mesajlarda -doğru ya da yanlış olmasının bir önemi yok- kendine aitlik olduğu için nitelikli bir paylaşım olacaktır diye düşünüyorum.