Ynt: Osmanlı Karikatürleri
Sayın Selimi,tarihle ilgili karikatürlerin bu sitede ya da başka sitelerde yayınlanış amacı o dönemleri aşağılamak,yapılan işleri küçümsemek değil...Sadece aslında çok keyifli olan Tarih ilmini biraz daha sevilebilir,anlaşılır kılmak,ilgi çekici hale getirmek...Tarihle ilgilenenlerin,uğraşanların sayısı o kadar az ki...Özellikle tarih öğretiminde bir türlü ortak yol tutturulamadığından,bakanlık tarih öğretimiyle yeterince ilgilenmediğinden bu konu tamamen tarih öğretmenlerinin becerisine bırakılmıştır....
Şahsen ben tarih panosu hazırladığımda ,birbirinden faydalı ,eğitici yazılar astığımda okuyan bir kaç kişi oluyor.Ama karikatürler dikkat çekiyor.Çizgili ve renkli resimlere çocukluğumuzdan beri ilgi duyarız bilirsiniz...
Ayrıca sadece Osmanlı Tarihi değil,tarihin her döneminden karikatürler var.Amacım görüşünüze karşı çıkmak değil...Osmanlı Tarihi'ne özellikle de Yavuz Sultan Selim'e olan merakınızı biliyorum ve saygı duyuyorum...Ama iş eleştiriyse,eleştirmek istersek bu dünyada eleştirilmeyecek uygarlık ve devlet adamı yoktur...