Okul müdürleri 5 yılda bir değişecek

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve orta dereceli okul müdürlerinin görev yerlerini 5 yılda bir değiştirecek. MEB tarafından hazırlanan Yönetici Atama Yönetmeliği Taslağı'na son şekli verildi. Taslağa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun talimatı doğrultusunda konulan maddeye göre, tüm okul müdürlerine 5 yılda bir zorunlu rotasyon uygulaması getirilecek.

Aynı okul yönetiminde uzun dönem çalışan idarecilerin yıpranmasını engellemek üzere getirilen düzenleme ile, 5 yıldan fazla aynı okulda çalışan yöneticilerin görev yerleri Bakanlık tarafından değiştirilecek.

Öncelikle okul müdürlerini isteği doğrultusunda görev yaptıkları okullar değiştirilirken, bunun mümkün olmaması halinde ise, zorunlu yer değişikliği uygulaması gerçekleştirilecek. Bakanı Çubukçu'nun onayına sunulan taslak düzenleme Çubukçu'nun onayından sonra Başbakanlığa gönderilecek. Düzenlemenin Ağustos ayı başında Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.

YENİŞAFAK

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: Okul müdürleri 5 yılda bir değişecek

Bu mevzu 3-4 sene öncede vardı. Ama uygulan(a)mamıştı. Hayırlısı bakalım.

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

İnşallah uygulanırda bu saltanat biter.

A Çevrimdışı

adana

New member

Acaba bu uygulama, 5 yıldır aynı okulda olanlara hemen uygulanacak mı, yoksa bu beş yıl bu seneden itibarem ni başlayacak?

raltar Çevrimdışı

raltar

Super Moderator

Mevcut müdürlerinden memnun olan öğretmenlerin hoşuna gitmeyeceği kesindir de,asıl sorgulanması gereken;acaba böyle bir uygulamanın eğitim ve öğretime olan etkisinin ne kadar araştırıldığıdır.Yani bir müdür,5 yıl süresince hangi psikolojik etki altında kalacaktır? Gerek personeline,gerekse okuluna karşı nasıl bir tutum belirleyecektir? Nasıl olsa gideceğim,suya sabuna dokunmaya gerek yokmu diyecek,veya her gittiğim okulada bir eserim kalsınmı diyecek? Elbete bu soruların cevabında ilgili müdürün kişiliğinin rolü önemlidir.Zaten tüm sorunlarda bu yeterli kişiliği olmayan veya tecrübesiz müdürlerin var olmasından kaynaklanıyor.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Yönetmeliğe göre rotasyon için müdürlerden temmuz ve ağustos aylarında tercih yapmaları istenecek. Bu da demek oluyor ki iş bu seneden geçti. Seneye kadarda mutlaka bu işe bir kılıf uydurulur. Zira ülkemizdeki okul müdürlerinin %50'si (ki bu iyimser rakamdır) dayıları sayesinde o koltuğu ele geçirmişlerdir. Koltuğu vermeyi bilen (d)ayılar, kollamayı da bileceklerdir.

T Çevrimdışı

topraks

New member

Olmayacak işlerle ne zaman uğraşmayı bırakacak bu iktidar yaa..

Geri