Öğretmenin Etkisi Sıfıra İner

K Çevrimdışı

Katun

New member
“Öğretmenin etkisi sıfıra iner”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişikliğe eğitimcilerden büyük tepki geldi. Eğitim sendikaları, söz konusu değişikliğin öğretmenin sınıf geçmedeki rolünü sıfıra indireceğini öne sürdüler. Ortaöğretimde sınıf geçme sisteminde değişikliğe gidilmesini istediklerini belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sınıf geçme üzerinde öğretmenin etkisinin azaltılmasının ise önemli sonuçlar doğurabileceğine işaret etti. Koncuk, “Siz sınıf geçme metodunda, öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisini sıfırlarsanız, eğitim-öğretimi kaosa sürükleyebilirsiniz. Yeni sınıf geçme siteminde öğretmen etkisini öğrencinin hissedeceği şekilde yeniden dizayn edilmeli” uyarısında bulundu.

OLUMSUZ ETKİLER

Sınıf geçmenin kolaylaştırılmasının öğrenci ve öğretmen ilişkisini zedeleyeceğini belirten Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise, dershanelere yönelmenin de artacağını savundu. MEB’in son dönemde yaptığı çalışmalarla eğitim sistemini yapñboz tahtasına çevirdiğini söyleyen Dinçer, yapılan değişikliklerin bilimsel ve etraflıca incelenmediğini ifade etti. Eğitim sisteminin "sırıkla atlama” yarışmalarına döndüğünü kaydeden Dinçer, eğitim siteminin sınav odaklı olmaktan çıkarılması gerektiğini de söyledi.

Bağımsız Eğitimcileri Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yeni düzenlemeyle, öğretmenin öğretme sorumluluğunu da alıp, çocukların kolayca sınıf geçmesi sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Avcı, “Çocuklara işe yaramayan diplomalar vermek, AB nezdinde de “bizim diplomalı sayımız şu kadar’ demek için atılmış bir adımdır” dedi.

TEPKİLER NEDEN DOĞDU

MEB, geçtiğimiz hafta sonu 6 derse kadar zayıfı olan öğrencilerin sınıf geçmesine olanak tanıyan bir yönetmelik hazırladığını duyurdu. Sendikaların tepkisi bu yönetmeliğe yöneldi.

Adıbelli: Popülist bir yaklaşım

Yenİ düzenlemenin her öğrencinin lise diploması alabilmesini sağlama amacı taşıdığını ifade eden Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de, “MEB, herkesin lise diploması almasını sağlayacak bir sistemi yapıyor, daha sonra ne olacağını ise hiç düşünmüyor. Değişiklik popülist bir yaklaşımla yapılmış bir düzenleme olacak” dedi. Değişikliğin olması halinde eğitimde sıkıntıların artacağını belirten Adıbelli, özellikle disiplin konusunda sıkıntı yaşanan okullarda öğretmenin arka plana atılmasının okullarda disiplin sorunlarını daha da artıracağını söyledi.

Akşam

Geri