nusretk
Member
IŞIK ORADA!
Eğitim / Öğretim ve Öğretmenin Önemi Hakkında Kısaca
Yine!...Yeniden!...Her zaman!...
Nusret Karaca
.....
Ben her zaman çağdaş eğitim sistemi içinde öğrencilerimize verilecek iyi bir eğitim ve öğretimin ülke geleceğine yapılacak en faydalı yatırım olduğuna inananlardanım.
Bu düşüncem hiç değişmedi.
Mücadelem hep o yönde oldu,oluyor!
.
Her şeyin başı eğitimdir.
Ve eğitim öğretim ciddi iştir,zordur.
Önemli olan da zor olanı başarmak.
Cervantes;
"İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle yaşar."der.
Mark Twain'e gelince;
"Eğitim kafayı geliştirmek demektir,belleği doldurmak değil."
Bir özlü söz de Montaigne'den;
"Eğitimin insanı bozmaması yetmez daha iyiden yana değiştirmesi gerekir."
....
"Eğitimcilerimizin toplumsal dirlik ve uygarlığımızla ile ilgili önemli rolleri var."diyor Rıza Can "Öğretmenin Yeri ve
Özgürlüğü"adlı kitabında
(1986 Eylül-Ankara)
Öğretmenin sadece ders veren bir görevli olmadığını,özverili,erdemli ve umutlu en çileli vatandaşlığa adaylığını koymuş gibi olduğunu vurguluyor.
M.Kemal Atatürk "Muallimler!(öğretmenler!) Hiç bir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür;vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister."
"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak muallimlerdir(öğretmenlerdir)."
"Öğretmenlik ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir."
"Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça,muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin payidar(sürekli-kalıcı) neticeler vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir
(sağlanabilir).İrfan ordusunun kıymeti de siz öğretmenlerin kıymetinizle ölçülecektir."
veciz sözleriyle ne güzel anlatmış öğretmenin görevini ve bir toplumdaki yerini,önemini!
Cumhuriyetçiliği yaşamıyla özdeşleştirmiş bakanlardan biri olarak tanınan Mustafa Necati şöyle seslenmiş öğretmene.
"Yeni kuşağı bedence, ruhça olduğu kadar
özyapı ve ulusal coşku bakımından yeni yaşamın ve demokrasinin gereklerine göre hazırlamak ve böyleceTürklüğe,içinde bulunduğu uygarlık takımı(zümresi)
arasında yüksek bir yer sağlamaya çalışmak gerekir."
Ne diyor Amerikalı motivasyonel,yazar, konuşmacı ve danışman Denis Waitley;
“Gelecek, ihtiyacı olan şeyleri yapabilmek için neyi öğrenmesi gerektiğini bilenlerindir.”
Ve Yine!...Yeniden!...Her zaman!...
Evet!
"Eğitim ve Öğretim" çok ciddi bir iştir!
Ve...
İyi bir eğitim-öğretim,iyi bir gelecektir!
Işık orada!
Eğitim / Öğretim ve Öğretmenin Önemi Hakkında Kısaca
Yine!...Yeniden!...Her zaman!...
Nusret Karaca
.....
Ben her zaman çağdaş eğitim sistemi içinde öğrencilerimize verilecek iyi bir eğitim ve öğretimin ülke geleceğine yapılacak en faydalı yatırım olduğuna inananlardanım.
Bu düşüncem hiç değişmedi.
Mücadelem hep o yönde oldu,oluyor!
.
Her şeyin başı eğitimdir.
Ve eğitim öğretim ciddi iştir,zordur.
Önemli olan da zor olanı başarmak.
Cervantes;
"İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle yaşar."der.
Mark Twain'e gelince;
"Eğitim kafayı geliştirmek demektir,belleği doldurmak değil."
Bir özlü söz de Montaigne'den;
"Eğitimin insanı bozmaması yetmez daha iyiden yana değiştirmesi gerekir."
....
"Eğitimcilerimizin toplumsal dirlik ve uygarlığımızla ile ilgili önemli rolleri var."diyor Rıza Can "Öğretmenin Yeri ve
Özgürlüğü"adlı kitabında
(1986 Eylül-Ankara)
Öğretmenin sadece ders veren bir görevli olmadığını,özverili,erdemli ve umutlu en çileli vatandaşlığa adaylığını koymuş gibi olduğunu vurguluyor.
M.Kemal Atatürk "Muallimler!(öğretmenler!) Hiç bir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür;vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister."
"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak muallimlerdir(öğretmenlerdir)."
"Öğretmenlik ömür boyu sürecek bir öğrenciliktir."
"Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça,muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin payidar(sürekli-kalıcı) neticeler vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir
(sağlanabilir).İrfan ordusunun kıymeti de siz öğretmenlerin kıymetinizle ölçülecektir."
veciz sözleriyle ne güzel anlatmış öğretmenin görevini ve bir toplumdaki yerini,önemini!
Cumhuriyetçiliği yaşamıyla özdeşleştirmiş bakanlardan biri olarak tanınan Mustafa Necati şöyle seslenmiş öğretmene.
"Yeni kuşağı bedence, ruhça olduğu kadar
özyapı ve ulusal coşku bakımından yeni yaşamın ve demokrasinin gereklerine göre hazırlamak ve böyleceTürklüğe,içinde bulunduğu uygarlık takımı(zümresi)
arasında yüksek bir yer sağlamaya çalışmak gerekir."
Ne diyor Amerikalı motivasyonel,yazar, konuşmacı ve danışman Denis Waitley;
“Gelecek, ihtiyacı olan şeyleri yapabilmek için neyi öğrenmesi gerektiğini bilenlerindir.”
Ve Yine!...Yeniden!...Her zaman!...
Evet!
"Eğitim ve Öğretim" çok ciddi bir iştir!
Ve...
İyi bir eğitim-öğretim,iyi bir gelecektir!
Işık orada!