Dünyanın en uzun savaşı...

S Çevrimdışı

sampiyontr

New member
Ynt: Dünyanın en uzun savaşı...

"Üçyüzotuzbeş yıl Savaşı: dünyanın en uzun süren savaşı." 'ymış. Soruya cevap ararken bunu tr.wikipedia.org'dan öğrendim fakat ayrıntıları öğrenemedim sanırım ilgili sayfa şuan için kullanılabilir değil.

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member

Savaşın 335 yıl sürdüğü doğru.Fakat sorunun tamamı bu değil.Kimler arasında nerede yapıldığıda soruluyor...

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

ooooooo. Sende de hiç pekiştireç yok. Üyemiz sorunun bir kısmını doğru cevaplamış. Ver bakalım ordan +1 karma. ;)

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member

Soruya önceden karma biçmediğim için vermemişdim...
Neyse artık sorunun her kısımı +1 karma...

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Hollandayla İngiltere'nin kuzeyinde bir ada arasında 335 yıl sürüyor diye biliyorum ada ismi aklıma gelmedi Scilly galiba

T Çevrimdışı

Teñrikut

New member

Avrupanın bu tarz savaşları vardır. Ama bu savaşlarda taraflar yıllar süren aralar veriyor. Ona bakarsak bizim Safevi devleti ile de bu tarz hatta Rusya ile bile bu tarz bir savaşımız var.

G Çevrimdışı

gencer

New member

yahu bu savaşın içeriğini tam olarak araştırmadım fakat 335 yıl süren savaşın tarafları nasıl devletler ise her yönden gerçekten kuvvet sahibi devletlermiş...........

R Çevrimdışı

RedDradon2

New member

Dünyanın en uzun savaşı 335 yıl diye adlandırılan savaştır.Bu savaş Hollanda ve Scilly arasında 1651 yılında patlak vermiş ve nerdeyse günümüze kadar gelmiştir.1985 te Scilly'nin başkanı olan aynı zaman tarihçi Roy Duncan Hollanda ile savaşın bitmesi için bir karar vermiştir.Londrada bulunan Hollanda elçiliği bu kararı onaylamış ve savaşın bitirilmesi adımları atılmıştır.Duncan Hollanda büyükelçisi Jonkheer Huydecoper'i barış anlaşması için davet etmiştir.Anlaşma 1987 de imzalanmıştır ve 335 yıl süren bu savaş bitirilmiştir.

Geri