Ynt: 9. sınıf proje konuları
Merhaba,
Geçen yıl proje yaptırmadık. Çünkü elimizde somut bir örnek yoktu. Bu sene, ders kitapları içeriğinde de proje konusu verilmemiş. Anladığım kadarıyla ya yapılmasa da olacak ya da öğretmen kendi becerisiyle konu bulup uygulayacak.
Ben geçen yıl proje olarak değil ama öğrencilerin anne, baba, kardeşleri dışında diğer akrabalarını da tanımaları için bir soy ağacı çıkarma çalışması vermiştim. Önce biraz garip karşılandı ama, sonra çalışmaya veliler de katıldı. Çocuklarına yakın akrabaları hakkında bilgiler veridler. Veliler 'Sayenizde unuttuğumuz akrabalarımızı hatırladık' dediler. Arada uydurma çalışmalar da geldi ama, genelde iyi oldu. Öğrenciler de hiç tanışmadıkları akrabaları olduğunu gördüler. Ailenin eski albümler çıktı. İstekli arkadaşlar böyle bir şey düşünebilirler. Ama bazı sakıncaları da olabiliyor. Çünkü bazı aileler kendileri hakkında bu bilgilerin paylaşılmasına soğuk bakabiliyorlar. Bu nedenle zorunlu değil, istekli olanlara verilmesi gerekiyor.
Ayrıca bu sene 10 sınıf kitabındaki örneklere uygun proje konuları bulunabilir. Henüz konu düşünmedim ama, ilerki zamanlarda ortaya çıkabilir.