Tarih 10 Ders Kitabı (yeni kitap)

S Çevrimdışı

sbol

New member
Ynt: Tarih 10 Ders Kitabı (yeni kitap)

Güzel paylaşım ^-^ bunu 12 sınıf ÇTDT dersi içinde yapabilirmisiniz acaba.

H Çevrimdışı

HALİLDALGIÇ

New member

Kitap güzel hazırlanmış,fakat müfredat açısından çok ağır ve gereksiz bazı bölümler bulunuyor.Örneğin 6.konu olarak 20.yüzyılda osmanlı devleti konusu inkılap tarihi ve çağdaş türk ve dünya tarihi konularındada tekrar edeceğinden 10 sınıf müfredatını uzatıyor ve konuların aktarımını engelliyor düşüncesindeyim.

Y Çevrimdışı

yatkın

New member

Arkadaşlar içeriği bir tarafa da bu müfredat haftada iki saatte yetişmiz diyorum.Yetiştirebilecek olan arkadaş var mı acaba?

K Çevrimdışı

karaman2288

New member
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Kitabı

Sayın hocam aynı çalışmanızı Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Kitabı için de yaparsanız sevinizriz.bizim okullara gelmedi çünki.çok makbule geçer.iyi çalışmalar.

D Çevrimdışı

dogukannaz

New member

Çtdt kitabı bizde de yok maalesef, gelecek mi geç mi gelecek bilgi yok, az da olsa gelen arkadaşların olduğunu duydum.Gelen arkadaşlar paylaşırsa büyük hizmet yapmış olurlar, bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşsınlar...

A Çevrimdışı

adana

New member

Kitap elime ulaşır ulaşmaz tarayıp eklerim. Ya da elinde olan varsa tarayıp eklesin.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Şu an sözel tarih 2 yıllık planını yapıyorum ve son aşamaya geldim. Ders 4 saat olunca kitabı didik didik etmek gerekiyor düzgün dağılım için.

Kitabın en sonunda Ermeni Tehcir var. 2538 sayılı tebliğler dergisinde de Ermenilerle ilgili bir sürü amaç ve davranış var. Davranışlardan birçoğunda Osmanlı'nın aldığı tedbirler bahsediliyor. Kitabında buna uymasını en azından okuma parçası biçiminde dahi olsa "Milli Şehid Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey"den bahsedilmesini arzu ederdim.

Ne yalan söyleyeyim. Gözlerin onu aradı, içim yandı.

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Hala Tarih 10 sözeller için ne işlenecek belli değil bu kitap 2 saatlik için hazırlanmış.Yine 11. sınıflarda kitap yok ne işlenecek belli değil böyle bir eğitim politikası olur mu......

Bakanlığı otomatiğe bağlamayı biliyorlar ama kitap hazırlamak müfredat hazırlamayı bilmiyorlar .........

M Çevrimdışı

mehmetakay

New member

arkadaşler kitabı üstünkörü inceledim.II Bayezit dönemi yok.yavuz Sultan Selim dönemine iliştirilmiş sanki

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

O kısmı tam incelemedim ama II. Bayezid'in birkaç fethini denizlerdeki gelişmelere almışlardır. (Büyük ihtimalle Kanuni dönemine) Safevi - Memlük münasebetlerinide Yavuz dönemine almışlardır.

Cem Sultan vardır inşallah. Abi kardeşin mektuplarını okumadan olmaz bu ders.

S Çevrimdışı

serdar1974

New member

kitap çok iyi hazırlanmış.ben ders işlerken zevk alıyorum.

Geri