Hizmet puanı ile ilgili MEB taslağı

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
MADDE 28(4)-


Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir. Yatılı bölge ortaokullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için 12, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise her yıl için 6 puan eklenir .

**************************************************
(Boşunamı Başöğretmen,Uzman öğretmen olduk,onlara niye puan verilmiyor da yüksek lisansa puan ekleniyor.
Uzman Öğretmenlik havadan verilmedi sınava girildi ve hak edilerek alındı o ünvanlar.Yer değiştirme işlemlerimizde de işimize yaramayacaksa neden o ünvanlar için ter döküldü ki.Ya hiçbir ünvana(doktora vs.)ek puan vermezsin ya da başöğretmen,uzman öğretmen gibi tüm ünvanlara değerlendirme de eşit puan verirsin.Hak olan budur benim mantığımda)
 
ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Sizinde haklılık payınız var hocam. Lakin şöyle de bir durum var. Ben 16 yıllık öğretmenim ve uzman öğretmenlik sınavına hiç giremedim. Görülen o ki hiçte giremeyeceğim. Dolayısıyla sizin açınızdan haklı olan istek benim açımdan otomatik olarak haksızlık doğurmakta.

Selametle.
 
m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Sizinde haklılık payınız var hocam. Lakin şöyle de bir durum var. Ben 16 yıllık öğretmenim ve uzman öğretmenlik sınavına hiç giremedim. Görülen o ki hiçte giremeyeceğim. Dolayısıyla sizin açınızdan haklı olan istek benim açımdan otomatik olarak haksızlık doğurmakta.

Selametle.
Sizin de haklılık payınız var hocam zaten yüksek lisanslıya puan verilmesin demiyoruz ama 90 puan ne demek ve madem birtakım ünvanlara puan veriliyor uzman öğretmenliğe de verilmeli.sonuçta sınava girildi ve hak kazanıldı.

90 ve 44 puan demek benimle aynı zamanda göreve başlayan birinin sırf yüksek lisansı var diye havadan 3,5-4yıllık hizmet puanı alması demek.Madem yüksek lisans öğretmenlik için bu kadar önemliydi ki 44 puan verildiğine göre çok önemli olsa gerek!!!o zaman öğretmenlik mesleğine girişte de kriterlerinden biri olarak kabul edilsin.44 puanla birileri nasıl 3,5-4 yıl fazladan hizmet yapmış sayılabilir ki?Kaldı ki öğretmenliğe başlarken yüksek lisansa yer değiştirmelerde ek puan verilecek diye birşey yoktu.Yüksek lisans öğretmenlik için vazgeçilmez şartlardan biridir olmazsa olmaz denseydi eminim ki öğretmenliği seven ve benim gibi öğretmenliğin yüksek lisansla alakası yok diye düşünen pek çok arkadaş üniv.den mezun olduktan hemen sonra yüksek lisansını yapardı.Haksızsam lütfen söyleyin arkadaşlar.(Bu arada 90 puanın getirdiği hizmet puanını da siz hesaplayın arkadaşlar!!) sırf yüksek lisanlı diye benimle aynı yıl göreve başlayan birilerinin 3,4-4 yıl ek hizmet puanı alması hak mıdır hocam sizce?
 
m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Alanı dışında yüksek lisans yapana ekpuan ama MEB'in kendi planlayıp yaptığı kariyer sınavıyla verdiği uzman öğretmen ünvanına sıfır puan.Hizmet puanı hizmete verilir,hiçbir ünvana ek puan verilmemeli.Öyle zamanlar oluyor ki sadece 1 puan yüzünden okulunuzda norm kadro fazlası durumuna düşebiliyorsunuz.Birilerine durup dururken 44 puan verilmesi bu yüzden haksızlık.Ben zamanında doğuda dağ köyünde çalışıp aldım hizmet puanımı ama benden daha kıdemsiz fakat şansı yaver gittiği için İstanbul,izmir gibi merkezi yere atanıp yüksek lisans yapabilen arkadaş birden bire benim önüme geçiverecek hem de 1-2 puan değil 90 puan ve 44 puanla.Rotasyon 12 yıl olmalı uzman öğretmen vs.hiçbir ünvana da ek puan verilmemeli.Hizmete puan verilmeli.
 
m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Arkadaşlar ajanslara baktığmızda Kayseri'de bu haftasonu yapılan toplantıda rotasyonun 8 yıldan 12 yıla çıkartılacağı konusunda görüşbirliğine varıldı gibi haberler var,doğrumu bilemiyorum ama mantıklı geliyor 12 yıl olması.​



 
m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Arkadaşlar ajanslarda Kayseri'de yapılan yeni yönetmelikle ilgili toplantıda Fen Lisesi , Sosyal Bilimler Lisesi , Spor Lisesi ve Bilim Sanat Merkezlerine Öğretmen atamalarının sınav ve mülakatla öğretmen atanacağı şeklinde karara bağlandığı yazıyor.
 
N Çevrimdışı

NUFYAT58

New member
Yatılı Bölge Ortaokulu İlk ve Ortaokulu diye iki tanımlama yapılmış,İ lk ve Ortaokul yatılı öğrencisi bulunan pansiyona Kadrosu İlkokulda olan Bayan öğretmen belletmen olarak görevlendiriliyor ve sizin kadronuz ilkokulda diye bu ek (12 puan) dan yararlandırılmıyor.Sizce bu doğru bir uygulama mıdır?Bu taslakta maalesef bu nokta gözden kaçmış, yatılı bölge ortaokulu ifadesi kullanılmıştır? Bilgisi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum.Tsk.
 
Geri
Üst