CHP'nin Eski Amblemi Nasıldır?

D Çevrimdışı

dalidemir

New member
Çok merak ettim. Ancak herhangi bir yerde bulamadım. Bilen varsa lütfen beni aydınlatsın. 1933'te altıoklu amblem kabul edilmeden önce acaba hangi amblem kullanılıyordu?

G Çevrimdışı

Gökizgi

New member
Ynt: CHP'nin Eski Amblemi Nasıldır?

ilhan_cemal ' Alıntı:

Sizin verdiğiniz resim 1933'te Ankara'da basılmış olan, 17 veya 18 sayfalık, "Cumhuriyet Halk Fırkası Bayrak Talimatı" isimli el kitapçığının kapak sayfasıdır. Dolayısıyla cevap o değildir. 1933'ten öncesi sorulmaktadır.

Kitap_20090409102806_35_2.jpg

D Çevrimdışı

dalidemir

New member

Evet hocam 1933 de değişerek bu hali almış veya hiç yokken altı ok olmuş partinin amblemi.

A Çevrimdışı

adana

New member

dalidemir ' Alıntı:
Evet hocam 1933 de değişerek bu hali almış veya hiç yokken altı ok olmuş partinin amblemi.

Ortada çalınan bir şey mi var?

S Çevrimdışı

selindmz

New member

Sorunun cevabı bana gerçekten çok lazım,günlerdir arıyorum bulamadım. Eğer biliyorsanız yardımcı olurmusunuz. :'(

G Çevrimdışı

Gökizgi

New member

serdar1974 ' Alıntı:
yedi oktu,devletçilik çıkarıldı,altı ok oldu.

Devletçilik çıkarıldı mı..? Yukarıdaki resimlerde de görüldüğü üzere 6 ok içerisinde "Devletçilik" vardır.
Bu yedinci ok neymiş çok merak ettim..?

B Çevrimdışı

BeyazZambak

New member

osmanlicahalkfirkasimak.jpg

1928 Tarihli bir tane cumhuriyet halk fırkası makbuzu... Burada da görüldüğü gibi o tarihte her hangi bir amlem söz konusu değildir.

B Çevrimdışı

BeyazZambak

New member

cumhuriyethalkfirkasini.jpg

Burada ve yukarıdaki makbuzda hilal ve yıldız kullanılmış. "Bu amblem olabilir mi?" diye düşündüm.

G Çevrimdışı

Gökizgi

New member

Evet doğru olabilir, yukarıya bakan hilal ve üzerinde bir yıldız...

Yukarıda göndermiş olduğunuz, 1927 yılında Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi Matbaası'nda basılan "Cumhuriyet Halk Fırkası Nizamnamesi" kitapçığı fotoğrafında bu durum açıkça görülmektedir.

Geri