K
kanoonline
New member
Gazi gözlerini açti, dogruldu, çevresine bakti, birtakim adamlar
toplanmis..
Sordu:
> > -Ne yapiyorsunuz?
> > -Her yil bugün yas tutuyoruz,eglence yerlerini kapatiyoruz,içkiyi yasak ediyoruz Atam..
> > -Iyi halt ediyorsunuz,baska ne yapiyorsunuz?
> > -Senin kurdugun "Chp" yi kapattik Atam..
> > Gazi kaslarini çatti:
> > -Neden?
> > -.....
> > -peki baska ne yaptiniz?
> > -Ögretim birligi devrimini yiktik Atam!..Artik iki basli egitim yapiyoruz,imam liseleri açiyoruz. Imamlar öylesine çogaldiki hepsini önemli devlet görevlerine getiriyoruz.
> > -Madem ki böyle isler yapiyorsunuz,neden mezarimin basinda toplaniyorsunuz?
> > -Seni seviyoruz Atam!..
> > -Susun maskaralar!..Anlatin baska neler yaptiniz?
> > -Senin vasiyetini yirtip,çöp kutusuna attik Atam..
> > -Yaaa!..Nasil yaptiniz o isi?
> > -Hukuk devleti ilkelerini,Medeni kanunu, miras hukukunu çignedik;özel vasiyetnameni degistirdik; Türk Dil ve Tarih Kurumlarinin özerkligini yok ettik;kisiliklerini sildik..
> > -Nasil oldu bu?
> > -Oldu bir kere Atam..
> > -Sonra?
> > -Laik Cumhuriyeti korumak çok zor Atam!..Simdi Türk-Islam sentezini devletin resmi ideolojisi yapmaya çalisiyoruz..
> > -Yapabildiniz mi?
> > -Direnis var, daha tam basari kazanamadik Atam..
> > -Sonra?
> > -Atam!..Sen kalk,ben yatam..
> > -Susun,saçmalamayin!..Nereden çikti bu münasebetsiz laf?
> > -Seni sevenler çikarmis Atam..
> > -Hay sevmez olaymislar..
> > -Hayat zorlasti Atam!..Artik sensiz yasiyoruz, ama Amerikasiz yasayamiyoruz..
> > -O ne biçim laf öyle?
> > -Biçimsiz bir laf Atam..
> > -peki, neden söylüyorsunuz?
> > -Söyleyene degil,söyletene bak Atam!Amerika artik bizim herseyimiz Atam..
> > -Ben böyle mi ögretmistim?
> > -Borçlandik Atam,36 milyar dolar dis borcumuz var Atam,ABD'ye teslim olduk Atam.
> > -Teslim mi oldunuz?
> > -Halkevlerinin canina okuduk Atam, eski yaziyi canlandirmak istiyoruz.Atam,siyaset namazi kilip, seçim orucu tutarak iktidar olabiliyoruz Atam.
Washington'un desteklemedigi, CIA'in tavsiye etmedigi adam tasfiye ediliyorAtam, Amerika'dan icazet almadan iktidar olunamiyor Atam..
> > -Söylediklerinizi kulaginiz duyuyormu?
> > -Isler bildigin gibi degil Atam,biz Amerikasiz yasayamayiz Atam,"köseyi dönmek" için baska çare yok Atam..
> > -Ne demek köseyi dönmek?
> > -Artik ülkede iki temel siyaset var Atam; birincisi "köseyi dönelim",ikincisi "dön baba dönelim, hacilara gidelim" Atam..
> > -peki, Cumhuriyeti emanet ettigim gençlik ne yapiyor?
> > -Gençligi ezdik Atam!..Çeyrek yüzyildan beri baskaldiran gençleri öldürüyoruz, asiyoruz, iskenceden geçiriyoruz, ceza evlerine kapatiyoruz; geriye kalanlari da ya imam okullarina ya YÖK'e bagliyoruz,ama seni çok seviyoruz Atam,sen kalk,biz yatalim Atam..
Gazi,kalabaliga mavi mavi bakti:
> > -Siz kimsiniz yahu?
> > -Biz Atatürkçüyüz Atam!..
> > Gazi:
> > -Yaaa!..dedi,öyleyse "Ben ATATÜRKÇÜ degilim!.."
toplanmis..
Sordu:
> > -Ne yapiyorsunuz?
> > -Her yil bugün yas tutuyoruz,eglence yerlerini kapatiyoruz,içkiyi yasak ediyoruz Atam..
> > -Iyi halt ediyorsunuz,baska ne yapiyorsunuz?
> > -Senin kurdugun "Chp" yi kapattik Atam..
> > Gazi kaslarini çatti:
> > -Neden?
> > -.....
> > -peki baska ne yaptiniz?
> > -Ögretim birligi devrimini yiktik Atam!..Artik iki basli egitim yapiyoruz,imam liseleri açiyoruz. Imamlar öylesine çogaldiki hepsini önemli devlet görevlerine getiriyoruz.
> > -Madem ki böyle isler yapiyorsunuz,neden mezarimin basinda toplaniyorsunuz?
> > -Seni seviyoruz Atam!..
> > -Susun maskaralar!..Anlatin baska neler yaptiniz?
> > -Senin vasiyetini yirtip,çöp kutusuna attik Atam..
> > -Yaaa!..Nasil yaptiniz o isi?
> > -Hukuk devleti ilkelerini,Medeni kanunu, miras hukukunu çignedik;özel vasiyetnameni degistirdik; Türk Dil ve Tarih Kurumlarinin özerkligini yok ettik;kisiliklerini sildik..
> > -Nasil oldu bu?
> > -Oldu bir kere Atam..
> > -Sonra?
> > -Laik Cumhuriyeti korumak çok zor Atam!..Simdi Türk-Islam sentezini devletin resmi ideolojisi yapmaya çalisiyoruz..
> > -Yapabildiniz mi?
> > -Direnis var, daha tam basari kazanamadik Atam..
> > -Sonra?
> > -Atam!..Sen kalk,ben yatam..
> > -Susun,saçmalamayin!..Nereden çikti bu münasebetsiz laf?
> > -Seni sevenler çikarmis Atam..
> > -Hay sevmez olaymislar..
> > -Hayat zorlasti Atam!..Artik sensiz yasiyoruz, ama Amerikasiz yasayamiyoruz..
> > -O ne biçim laf öyle?
> > -Biçimsiz bir laf Atam..
> > -peki, neden söylüyorsunuz?
> > -Söyleyene degil,söyletene bak Atam!Amerika artik bizim herseyimiz Atam..
> > -Ben böyle mi ögretmistim?
> > -Borçlandik Atam,36 milyar dolar dis borcumuz var Atam,ABD'ye teslim olduk Atam.
> > -Teslim mi oldunuz?
> > -Halkevlerinin canina okuduk Atam, eski yaziyi canlandirmak istiyoruz.Atam,siyaset namazi kilip, seçim orucu tutarak iktidar olabiliyoruz Atam.
Washington'un desteklemedigi, CIA'in tavsiye etmedigi adam tasfiye ediliyorAtam, Amerika'dan icazet almadan iktidar olunamiyor Atam..
> > -Söylediklerinizi kulaginiz duyuyormu?
> > -Isler bildigin gibi degil Atam,biz Amerikasiz yasayamayiz Atam,"köseyi dönmek" için baska çare yok Atam..
> > -Ne demek köseyi dönmek?
> > -Artik ülkede iki temel siyaset var Atam; birincisi "köseyi dönelim",ikincisi "dön baba dönelim, hacilara gidelim" Atam..
> > -peki, Cumhuriyeti emanet ettigim gençlik ne yapiyor?
> > -Gençligi ezdik Atam!..Çeyrek yüzyildan beri baskaldiran gençleri öldürüyoruz, asiyoruz, iskenceden geçiriyoruz, ceza evlerine kapatiyoruz; geriye kalanlari da ya imam okullarina ya YÖK'e bagliyoruz,ama seni çok seviyoruz Atam,sen kalk,biz yatalim Atam..
Gazi,kalabaliga mavi mavi bakti:
> > -Siz kimsiniz yahu?
> > -Biz Atatürkçüyüz Atam!..
> > Gazi:
> > -Yaaa!..dedi,öyleyse "Ben ATATÜRKÇÜ degilim!.."