9. Sınıf Tarih Dersi I. Dönem I. Yazılısı

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: 9. Sınıf Tarih Dersi I. Dönem I. Yazılısı

A gurubu 8. sorunun cevabını merak ettim. Yazabilir misiniz?

I Çevrimdışı

ilhan55

New member

A Grubu 8.sorunun cevabı:Akadlar.İlk kez düzenli ordu kurmuş olmalarına borçludurlar.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Lugal Kalma ile imparatorluk arasında bağlantı kuramadım ben. Akadlarda bu kavram var mı?

I Çevrimdışı

ilhan55

New member

Lugal Kalma,Mezopotamya'da bütün siteleri egemenliğine alan kral(Patesi-Ensi)lara verilen unvandı.Bunu ilk kez başaran Akadlar daha sonra Hammurabi döneminde Babillerdir.İmparatorluk da çok uluslu yapıyı ifade ettiğine göre Lugal Kalma = imparator anlamı ortaya çıkıyor.Bu durumda Akadlar ilk,Babiller ise Mezopotamya'ya hakim olan ikinci imparatorluktur.

A Çevrimdışı

ahmetnurberrak

New member

dosya hata veriyor,lütfen bir başka link ile tekrar yayınlar mısınız?teşekkür ederim.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

ilhan55 ' Alıntı:
Lugal Kalma,Mezopotamya'da bütün siteleri egemenliğine alan kral(Patesi-Ensi)lara verilen unvandı.Bunu ilk kez başaran Akadlar daha sonra Hammurabi döneminde Babillerdir.İmparatorluk da çok uluslu yapıyı ifade ettiğine göre Lugal Kalma = imparator anlamı ortaya çıkıyor.Bu durumda Akadlar ilk,Babiller ise Mezopotamya'ya hakim olan ikinci imparatorluktur.
Tüm siteleri birleştirerek imparatorluk olmak çok mantığıma uymuyor. Büyüklük desem büyük değil, çok ulusluluk desem değil.

NOT: Hedefim sınav sorularını kötülemek veya sizi sınamak değildir.

Geri