10.sınıf seçmeli tarih müfredatı(acil)

I Çevrimdışı

ibo60

New member
Ynt: 10.sınıf seçmeli tarih müfredatı(ACİL)

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum.
Şimdi durumu izah edeyim:Ben imam-hatip lisesinde çalışıyorum. haftalık ders çizelgesinde ORTAK DERSLER arasında 2 saatlik tarih dersi var. bunun yanında SEÇMELİ DERSLER arasında 2 saatlik tarih dersi var ve bu tarih derside seçildi. doğal olarak 10 sınıflarda 2 saat ortak tarih dersi ve 2 saatte seçmeli tarih dersi ortaya çıktı.
şimdi sorun şu acaba ben 10 sınıflarda 4 saatlik olarak mı işleyeceğim, yoksa 2 saat ayrı tarih dersi, 2 saatte ayrı tarih dersimi okutacağım.10 sınıf tarih müfredatı tek olduğuna göre ben bu dersi 4 saatlik olarak planlayıp okutmammı gerekiyor?
ARKADAŞLAR YILLIK PLAN YAPACAĞIM İÇİN ACİL BU KONUDA BİLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER VE İŞLERİNİZDE KOLAYLIKLAR...

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

2 dersi birleştiremezsiniz hocam. Siz en iyisi lise 1 veya gtt müfredatından plan yapın. (GTT müfredatından üst sınıflar için yapılmış bir plan sitemizde mevcut. Onu indirip sınıfı değiştirip kullanın.)

A Çevrimdışı

arzu_1966

New member

2 ders farklı işlenecekbirleştiremeyiz onu biliyorum da müfredatını nerden bulabilirim diye düşünüyordum.teşekkürler ilteriş

B Çevrimdışı

berkay_952

New member
Ynt: 10.sınıf seçmeli tarih müfredatı(acil)

Müfredatı siz belirleyeceksiniz hocam.. Ders saatine göre...

B Çevrimdışı

bond_81

New member

benzer bir sorunum benim de var. yeni atandım ve okulumda 10 tm, 11 tm ve 12 tm de seçmeli tarih dersi görünüyor. müfredatı hakkında hiç bir bilgim yok. plan program hazırlamam lazım... yardımcı olabilirseniz sevinirim....

K Çevrimdışı

kardeleen18

New member

biz zümre kararıyla iki dersi birleştirdik idarede olur dedi bazı arkadaşlar birleşmez demiş neye göre bu cevabı verdi acaba

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Bu mesajlar geçen seneye ait hocam.

C Çevrimdışı

candemir

New member

olurmu ilteriş olur mu? talim terbiye kurulunun derselerin işlenişi ile ilgili açıklamasını okumadın mı? 10.sınıflarda 2 saatlik zorunlu tarih dersi yanında 2 saat seçmeli alındığında öğretim programında belirtilen kazanımlardan arttırma veya eksiltme yapılmadan seçmeli derste de aynı program uygulanır diyor.nasıl gtt felan koyacaksın seçmeli derse?

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Aman hocam zaten milletin kafası karışık. Lütfen okuduğunuz mesajın gönderilme tarihine bakınız. Sizin mesajınızdan önce alttaki mesajı da göndermişim halbuki

İlteriş ' Alıntı:
Bu mesajlar geçen seneye ait hocam.

A Çevrimdışı

achle06

New member

bond_81 ' Alıntı:
benzer bir sorunum benim de var. yeni atandım ve okulumda 10 tm, 11 tm ve 12 tm de seçmeli tarih dersi görünüyor. müfredatı hakkında hiç bir bilgim yok. plan program hazırlamam lazım... yardımcı olabilirseniz sevinirim....

Seçmeli 10.sınıf tarih dersi ile ilgili olarak kafa karışıklığı devam ediyor.Kimi arkadaşlar 10 sınıf müfredatının uygulanması gerektiğini söylüyor, fakat bu program 2 saatlik bir program 4 saate nasıl uyarlanabilir.Bizde zümre olarak 11.sınıf Tarih dersini 10 sınıf seçmeli tarih dersinde okutmaya karar verdik,doğru mu yaptık,yanlış mı emin değilim doğrusu...

C Çevrimdışı

candemir

New member

talim terbiye kurulunun 10 sınıf tarih dersi yanında 2 saat seçmeli tarih dersi seçildiğinde hangi programın nasıl uygulanacağına ilişkin yayınladığı bir açıklama var.biraz kafa karıştırıyor ama şu kesin ki:10 sınıf tarih dersi konularından (kazanımlarından) herhangibir değişiklik yapılmadan 2 saatlik seçmeli derste de aynı programın kazanımları uygulanacak.Ancak bu 2 saatlik seçmeli derste daha çok öğrenciyi aktif hale getiren (proje-ödev...) kaznımlarına ağırlık verilerek ayrı bir 2 saatlik plan hazırlanacak.yani her iki derste de konular aynı.sadece seçmeli olanda öğrenciyi daha aktif hale getirecek kazanımlara yer verilecek.

2 Çevrimdışı

23nc23

New member

İyi de ttk yazısından öğerncilerin daha aktif görev alacakları proje performans ödevi verileleci anlamını nasıl çıkardınız?Biz tüm tarihçiler ve okul idaresi okuduk bir şey anlamadık, demek problem bizde.Valla anlayana helal diyorum....

C Çevrimdışı

candemir

New member

hocam ttk nın iki açıklaması var.ikisini de önünüze alın cümle cümle açıklamasını yapın.tam 1 hafta düşündük arkadaşlarla.bi defa müfredat kesinlikle 10 sınıf müfredatı olcak.ancak seçmeli derste aktif öğrenme metotları uygulayın diyo.bu da açık.aktif öğrenme metotlarını uygularken de mecburen proje ve ödevler olacak.öğrenciyi başka türlü nasıl aktif hale getirirsiniz?

Geri